Microsoft Teams, maak jij hier al optimaal gebruik van?

ICT-Security: van sluitpost naar topprioriteit

In het kielzog van de snelle technologische ontwikkelingen is het aantal datastromen flink toegenomen. Sinds we vrij onverwacht op grote schaal zijn gaan thuiswerken, heeft dat exponentiële vormen aangenomen. De beveiliging van al die datastromen (ICT-security) vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Om dat slim te implementeren, hoef je gelukkig geen Einstein te heten. Al is het in ons geval wel mooi meegenomen.

Endpoint security

Beveiliging van de Moderne Werkplek loopt ruwweg over drie schijven, namelijk: het endpoint of device, netwerk c.q. netwerkbeveiliging en e-mailverkeer. Voor een optimale beveiliging van deze drie domeinen is een reeks maatregelen en tools beschikbaar. Met Microsoft Endpoint Manager is het bijvoorbeeld mogelijk om de beschikbaarheid van de data c.q. systemen op een specifiek device op afstand in of uit te schakelen. Of door een device op afstand leeg te maken bij diefstal. Endpoint security omvat verder onder meer anti-spam, firewalling en Advanced Threat Protection (ATP).

Vier eenvoudige checks om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van phising of ransomware
‘Think before you click’

Toegangsbeveiliging

MultiFactorAuthenticatie (MFA) is een uitstekende aanvulling op de bekende combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Met MFA zorg je er namelijk voor dat überhaupt alleen geautoriseerde gebruikers op het netwerk kunnen inloggen. Met deze tool kan pas worden ingelogd door de gebruiker na het invoeren van een aanvullende code die hij of zij persoonlijk via sms of een authenticator ontvangt.

E-mail security

Bij het dagelijkse mailverkeer gaat nog steeds veel mis. Een paar extra ogen in de vorm van Advanced Threat Protection (ATP) en Data Loss Prevention (DLP) is daarom geen overbodige luxe. Waar ATP gebruikers automatisch waarschuwt voor onveilige bijlagen en schadelijke links naar risicovolle websites, biedt DLP vooral bescherming tegen datalekken door vroegtijdige detectie van bedrijfsgevoelige data. VIPRE SafeSend is een veelgebruikte Outlook-invoegtoepassing met DLP-tool die de kans dat e-mails in de verkeerde mailbox belanden beperkt tot een absoluut minimum.

ICT-security oplossingen

Awareness-trainingen

Omdat medewerkers altijd, onbedoeld en onbewust, de zwakste schakel blijven, is het zaak om hen continu alert te houden. Medewerkers maken bijvoorbeeld niet alleen privé maar ook zakelijk massaal gebruik van tools zoals WhatsApp, WeTransfer en Dropbox. Hierdoor heeft u als bedrijf geen grip meer op uw bedrijfsdata. Dit is te voorkomen met regelmatige awareness- of bewustwordingstrainingen. Hiermee leren uw medewerkers onder meer welke tools wel en niet veilig zijn, wat een sterk wachtwoord is en hoe ze phishing e-mails en CEO-fraude kunnen herkennen. Een goed beveiligde werkplek met minimale middelen en zonder irritatie is dus wel degelijk mogelijk. In het overzicht naast/onder deze tekst hebben we de belangrijkste oplossingen en toepassingen voor u op een rijtje gezet.

ICT-security op maat

Welke mix van maatregelen voor uw bedrijf het meest effectief is, hangt af van de specifieke situatie van uw bedrijf en uw medewerkers. Wilt u uw beveiliging laagdrempelig naar een hoger niveau tillen en zo voorkomen dat uw data in verkeerde handen vallen? Vul dan uw gegevens in op ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Webinar ICT-security

Het filmpje hiernaast is een samenvatting van een webinar dat we onlangs samen met het KPN Partner Netwerk over security hebben gegeven. In vijf minuten geven we daarin een beeld van de belangrijkste onderdelen in ICT-security voor met name MKB-bedrijven.

Zit ik nog wel goed?

Hoe bent u er nou zeker van of ICT-Security in uw bedrijf voldoende geregeld is? Heel simpel: door hier de gratis check aan te vragen. In ongeveer anderhalf uur brengen we uw situatie in kaart en geven we aan wat wel goed geregeld is en waar verbeteringen nodig zijn.

Nader toegelicht
[ult_tab_element tab_animation=”Fade” tab_background_color=”#f8f8f8″ tab_hover_background_color=”#8e241b” acttab_title=”#ffffff” acttab_background=”#8e241b”][single_tab title=”MultiFactorAuthenticatie (MFA)” tab_id=”MFA”]

Multifactorauthenticatie (MFA) is een methode om de authenticiteit van een gebruiker te verifiëren op meer dan één enkele manier (met behulp van meerdere factoren). Door meerdere factoren te combineren kan de beveiliging bij toegangscontrole worden aangescherpt.

Dergelijke factoren bestaan doorgaans uit:

  • iets dat de gebruiker weet, zoals een wachtwoord of pincode
  • iets dat de gebruiker heeft op een apart device, zoals een authenticator
  • iets dat de gebruiker is (een eigenschap van de gebruiker), zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning
[/single_tab][single_tab title=”Microsoft Endpoint Manager” tab_id=”MSEPM”]

Microsoft Endpoint Manager is een tool voor het beheren en beveiligen van werkplekken, zowel on-premise als remote en inclusief eigen devices van medewerkers. De interface biedt continu zicht op alle apparaten, apps en andere onderdelen van de werkplek. Apps, updates, bestanden en instellingen kunnen gelijktijdig en razendsnel worden uitgerold naar alle aangesloten apparaten. Met Microsoft Endpoint Manager zijn uw bedrijfskritische data dus ook beschermd bij verlies of diefstal. De betreffende gegevens worden versleuteld en kunnen op afstand worden gewist.

[/single_tab][single_tab title=”Advanced Threat Protection (ATP)” tab_id=”ATP”]

E-mails en andere berichten die hackers tegenwoordig rondsturen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Met Advanced Threat Protection (ATP) worden alle inkomende e-mails, inclusief bijlagen, voor een zeer korte tijd geïsoleerd en in een virtuele omgeving gescand op malware en andere aanvallen. Ook de website waarnaar verwezen wordt en de achterliggende webpagina’s worden onderzocht op mogelijke risico’s. Binnen Office 365 worden naast e-mails ook de applicaties SharePoint, OneDrive en Teams gecontroleerd.

[/single_tab][single_tab title=”Data Loss Prevention (DLP)” tab_id=”DLP”]

Data Loss Prevention software (DLP) bewaakt uw bestandssystemen en netwerkverkeer 24/7 en signaleert ongeautoriseerde c.q. verdachte opslag en distributie van gevoelige data door uw medewerkers. Ongeacht de manier waarop data wordt overgedragen, zoals e-mail, internet en FTP. Hiermee voorkomt u dat bijvoorbeeld privacygevoelige persoonsgegevens, koersgevoelige informatie of intellectueel eigendom in verkeerde handen vallen.

[/single_tab][/ult_tab_element]

Microsoft Partner

Einstein ICT & Telecom is Microsoft Partner. Dit betekent dat wij gelicentieerd en opgeleid zijn voor de Microsoft dienstverlening. Wij kennen niet alleen de onderliggende techniek maar weten bovenal ook wat er aan (aanvullende) technische oplossingen nodig is voor uw specifieke wensen en eisen of wat daarin verstandig is.