Relatiebeheerder ICT & Telecom

Wil je werken als Relatiebeheerder ICT & Telecom bij een ICT organisatie die het leveren van hoogkwalitatieve maatwerk IT- oplossingen nastreeft? Ben jij dat initiatiefrijke commercieel talent met ondernemende business drive die graag relaties beheert en verder uitbouwt bij zakelijke eindgebruikers in zowel de MKB sector en groot zakelijke markt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De gedreven Relatiebeheerder (ca. 80% relatiebeheer) waarnaar wij op zoek zijn, wordt verantwoordelijk voor de verkoop van IT/Telecom oplossingen bij MKB en grotere organisaties in groot-Amsterdam.

Je bent goed in staat om de behoefte van de klant te vertalen naar concrete oplossingen en diensten en weet overtuigend het product- en dienstenaanbod van de organisatie te koppelen aan het volledige productportfolio van Einstein ICT. Om maatwerk oplossingen en diensten te kunnen bieden en professioneel te kunnen adviseren, word je ondersteund door afdelingen service en engineering en werk je samen met het commerciële team. In deze functie ben je zelfstandig verantwoordelijk voor je klanten die je middels telefonisch acquisitie werft (c.a. 20% van je tijd). Je rapporteert rechtstreeks aan de commercieel directeur.

EINSTEIN ICT is een organisatie in Amsterdam die als value-added reseller (VAR) maatwerk IT-oplossingen levert voor zakelijke eindgebruikers en organisaties. Dit varieert van het leveren van hard- en software tot het adviseren bij – en het uitvoeren van automatiseringstrajecten. De marktbenadering van de opdrachtgever is voor 100% B2B met een focus op het MKB. Vanuit het kantoor in Amsterdam vinden de marketing, sales support en service activiteiten plaats . Maatwerk, samenwerking en goed werkgeverschap staat bij Einstein ICT hoog in het vaandel.

Solliciteren of meer info?

Je sollicitatie (cv met motivatie) kun je sturen naar Peter Boogaard op mailadres info@einsteinict.nl. Mocht je nog vragen hebben over de vacature, dan kun je die vanzelfsprekend ook telefonisch stellen aan Peter Boogaard op het nummer 020 – 303 20 40.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Je bent Initiatiefrijk, daadkrachtig, doel- en resultaatgericht, ondernemend en inventief. Beschikt over doorzettingsvermogen. Weet de belangen van de organisatie en hun opdrachtgevers te matchen en bent een professionele adviseur, nieuwsgierig en leergierig naar de bedrijfsprocessen van prospect of klant.

New business vind je een uitdaging en je draait je hand niet om voor telefonische acquisitie. Je bent een echte ‘dealcloser’ en wordt gemotiveerd door het werken met targets. Bereid in jezelf te investeren met commerciële en producttechnische trainingen.
Bij voorkeur woon je in de regio Amsterdam. Verder vragen we:
– HBO werk- en denkniveau
– Minimaal 2 jaar sales ervaring met IT/Telecom in B2B omgeving – Je hebt specifieke kennis van verkoop van IT/Telecom oplossingen binnen het MKB
– Begrip van en interessse in bedrijfsprocessen.
– Vermogen om te luisteren en mee te denken bij de klant.
– Pro actieve werkhouding
– Je werkt graag zowel individueel als in teamverband

WAT KRIJG JE TERUG?

Een prima collegiale werksfeer waarin samenwerking en oplossingsgerichtheid voorop staan. Korte lijnen en met een hands-on mentaliteit. Volop mogelijkheid om jezelf ontwikkelen, o.a. middels training en persoonlijke coaching en om door te groeien binnen de organisatie.
Een goed marktcomform basissalaris, afhankelijk van je werkervaring en leeftijd, conform de zwaarte van de functie. Uitstekend en zeer motiverende bonus systeem : ‘the sky is the limit’!

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Werk vanuit huis mogelijkheden
  • Pensioen
  • Flexibele werkuren
  • Vakantiegeld

Parttime uren: 32 per week

Verwachte startdatum: 1-11-2020

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd

Salaris: €2.500,00 – €3.600,00 per maand

Thuiswerken:

  • Tijdelijk vanwege COVID-19